Hovar

Hovar

Onormala muskelspänningar kan uppkomma av många olika anledningar. En orsak kan vara hästens hovar. Fång, ballförskjutning och låga trakter är bara några av de hovproblem som en häst ha. Om hästen inte går och står rätt på hovarna påverkas förstås hästens rörelsemönster. Har hästen smärta i en eller flera hovar, t ex vid hovböld, kommer den att försöka undvika att belasta just där och kompensationsspänningar uppstår som följd av detta. Hovarna skiljer sig mycket från häst till häst, så se till att du har en duktig hovslagare som hjälper just din häst att få så bra hovar och korrekt benställning som möjligt. I aktuellt nummer av tidningen Equipage finns en fantastiskt bra artikel om hovar. Hovslagare Rose-Marie Clark på Täby Hästklinik, som ger riktlinjer för hovar i artikeln, undervisar också i utbildningen av hästmassörer på Axelsons Animal Massage School.

Postat den av Susanne Ewéo. Det här inlägget postades i Hovar. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Clinic med Monty Roberts 6 april

Igår fick jag äntligen uppleva legenden Monty Roberts live! År 2013 är tydligen Montys sista år ute i världen, så det gällde ju att passa på. … Läs mer

Hovens vinklar och hälta

Under sommaren 2011 gick jag kursen Hästmassage, Hovspecial/Fölbenskorrigering – Fortbildning hos Axelsons Animal Massage School. Genom att redan tidigt korrigera en felaktig benställning hos ett … Läs mer

SI-leden

Jag har under en längre tid haft problem med delvis inskränkt rörlighet i höft och bäcken. Idag fick jag en diagnos på min SI-led. Både … Läs mer