Spännande hästforskning

Spännande hästforskning

Det finns massor av spännande forskning kring hästen att ta del av på nätet. Hur utfodrar du din häst på bästa sätt? Hur påverkas hästen av olika typer av väder? Vilket behov har hästen av social kontakt? Det finns studier som visar att hästar i grupp får en kraftig minskning av beteendestörningar i form av stereotypier. Stereotypier är rörelser som under lång tid upprepas på samma, eller liknande, sätt. Exempel på stereotypier är krubbitning, vävning och boxvandring. Det borde inte komma som en överaskning att hästar har behov av social kontakt, flockdjur som de är. Trots detta får många hästar tyvärr inte sitt sociala behov tillfredsställt. Under Länkar har jag samlat nyttiga länkar till forskningsresultat som du kan ta del av på Internet.

Postat den av Susanne Ewéo. Det här inlägget postades i Forskning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Clinic med Monty Roberts 6 april

Igår fick jag äntligen uppleva legenden Monty Roberts live! År 2013 är tydligen Montys sista år ute i världen, så det gällde ju att passa på. … Läs mer

Hovens vinklar och hälta

Under sommaren 2011 gick jag kursen Hästmassage, Hovspecial/Fölbenskorrigering – Fortbildning hos Axelsons Animal Massage School. Genom att redan tidigt korrigera en felaktig benställning hos ett … Läs mer

SI-leden

Jag har under en längre tid haft problem med delvis inskränkt rörlighet i höft och bäcken. Idag fick jag en diagnos på min SI-led. Både … Läs mer