Föl- och ammajour

Sto med föl

Ibland dyker det upp efterlysningar efter ammor till föl som mist sin mamma. Då kan det vara bra att känna till att Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen (ASVT) har en ideell föl- och ammajour dit man kan vända sig om man behöver hjälp.

Föl- och ammajouren är kostnadsfri och öppen för alla raser. Systemet bygger på att alla landets uppfödare anmäler ston som kan stå till förfogande som ammor. Ett sto som förlorat sitt föl strax efter fölningen kan rädda livet på ett föl som mist sin mamma. Vid ett sådant tillfälle spelar rasen mindre roll. På föreningens hemsida finns också råd för hur man går tillväga för att få en amma att acceptera ett föl.

Andra alternativ till att hitta en amma är att vända sig till en råmjölksbank, köpa stomjölksersättning eller köpa frystorkad råmjölksersättning. Kontaktinformation till återförsäljare av detta finns även det på ASVTs hemsida.

Postat den av Susanne Ewéo. Det här inlägget postades i Amma, Föl, Sto. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Clinic med Monty Roberts 6 april

Igår fick jag äntligen uppleva legenden Monty Roberts live! År 2013 är tydligen Montys sista år ute i världen, så det gällde ju att passa på. … Läs mer

Hovens vinklar och hälta

Under sommaren 2011 gick jag kursen Hästmassage, Hovspecial/Fölbenskorrigering – Fortbildning hos Axelsons Animal Massage School. Genom att redan tidigt korrigera en felaktig benställning hos ett … Läs mer

SI-leden

Jag har under en längre tid haft problem med delvis inskränkt rörlighet i höft och bäcken. Idag fick jag en diagnos på min SI-led. Både … Läs mer