Övning för framtunga hästar

framtung

Många hästar är framtunga och ”släpar sig fram på bogarna”. De är för långa och låga och använder inte bakdelen. Detta kan förstås i längden skapa många problem i rörelseapparaten, med bl a annat spänningar i bogmuskulaturen.

Se till att få rätt på din egen balanspunkt, så att du hjälper din häst att komma i balans för att få den att arbeta med rygg och överlinje. Bra övning för detta kan du hitta bland övningar som publiceras på Hippson: http://www.hippson.se/ridovningar/ova-bort-det-framtunga.htm.

Postat den av Susanne Ewéo. Det här inlägget postades i Ridövningar, Träning. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Övning för framtunga hästar

  1. Abdul Gross skriver:

    – När man säget till ryttarna att göra den här övningen gör de ofta på tok för många serpentinbågar. Det kan räcka med en båge på en 40-bana och två bågar på en 60-bana. Skritt är en svår gångart när det gäller denna övning, men om du har en häst som kommit en bit är den jättebra att göra i galopp. – Men du bör ha ett visst mått av samling så att hästen kan bli lite kortare. Övningen riden i galopp hjälper hästen att förstå att den måste korta upp sig lite för att hålla balansen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Clinic med Monty Roberts 6 april

Igår fick jag äntligen uppleva legenden Monty Roberts live! År 2013 är tydligen Montys sista år ute i världen, så det gällde ju att passa på. … Läs mer

Hovens vinklar och hälta

Under sommaren 2011 gick jag kursen Hästmassage, Hovspecial/Fölbenskorrigering – Fortbildning hos Axelsons Animal Massage School. Genom att redan tidigt korrigera en felaktig benställning hos ett … Läs mer

SI-leden

Jag har under en längre tid haft problem med delvis inskränkt rörlighet i höft och bäcken. Idag fick jag en diagnos på min SI-led. Både … Läs mer