Bettlös ridning

Bridle

Jag har en stark övertygelse om att hästens utrustning bör vara så mild och välanpassad som möjligt för att hästen ska vara glad, kunna röra sig i balans och vara avslappnad i sitt arbete. Dock måste utrustningen fortarande ge hästen det stöd den behöver. Kan detta upprätthållas med bettlöst träns? Nya forskningsrön visar på att det kan vara så. Läs mer om detta på Horse Connexion.

I vårt grannland Finland har det i mars i år hållt en uppvisningstävling där ryttarna tävlade i dressyr, utan både bett och sporrar. Tävlingen heter Tunne hevinen Dressyr Challange och många av Finlands bästa dressyrryttare deltog.

Mer inspiration till bettlös ridning hittar du på Stall Rustorps hemsida. Där finns det också en film med Uta Gräf på Le Noir.

Postat den av Susanne Ewéo. Det här inlägget postades i Forskning, Utrustning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Clinic med Monty Roberts 6 april

Igår fick jag äntligen uppleva legenden Monty Roberts live! År 2013 är tydligen Montys sista år ute i världen, så det gällde ju att passa på. … Läs mer

Hovens vinklar och hälta

Under sommaren 2011 gick jag kursen Hästmassage, Hovspecial/Fölbenskorrigering – Fortbildning hos Axelsons Animal Massage School. Genom att redan tidigt korrigera en felaktig benställning hos ett … Läs mer

SI-leden

Jag har under en längre tid haft problem med delvis inskränkt rörlighet i höft och bäcken. Idag fick jag en diagnos på min SI-led. Både … Läs mer