Hur fungerar hästens rygg?

galop

Hur är hästens rygg uppbyggd? Hur ser dess anatomi ut? Vad har den för funktion? Hur används den i olika rörelsemoment? Det kan vara bra att läsa på för att förstå lite om hur ryggproblem uppkommer och yttrar sig hos en häst.

En introduktion till detta kan du få på siten HästSverige. Vill du sedan fördjupa dig finns det även bra litteratur i ämnet. Tips på litteratur om bl a hästens rygg hittar du bland Hästlitteratur här på min hemsida.

Postat den av Susanne Ewéo. Det här inlägget postades i Anatomi, Ryggproblem. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Clinic med Monty Roberts 6 april

Igår fick jag äntligen uppleva legenden Monty Roberts live! År 2013 är tydligen Montys sista år ute i världen, så det gällde ju att passa på. … Läs mer

Hovens vinklar och hälta

Under sommaren 2011 gick jag kursen Hästmassage, Hovspecial/Fölbenskorrigering – Fortbildning hos Axelsons Animal Massage School. Genom att redan tidigt korrigera en felaktig benställning hos ett … Läs mer

SI-leden

Jag har under en längre tid haft problem med delvis inskränkt rörlighet i höft och bäcken. Idag fick jag en diagnos på min SI-led. Både … Läs mer