Hästen under ”huven”

posterbook

När man pratar om hästens anatomi kan det vara svårt att föreställa sig exakt var i kroppen de olika skelettbenen och musklerna verkligen sitter och hur de rör sig när hästen rör sig. Ett populärt sett att visualisera detta är att måla muskler och skelett utanpå hästen. Detta gör det lättare att lära sig känna och se var olika delar verkligen sitter, vilket kan ge många aha-upplevelser.

Har du inte kunskap eller möjlighet att måla en egen häst finns det mycket material på internet som du kan ta del av. Sök t ex på ”equine anatomy” eller ”horse anatomy” på YouTube för att hitta filmer om hästens anatomi.

Föredrar du att läsa om hästens anatomi hittar du många bra boktips bland mina litteraturlänkar. Sara Wyche har skrivit många böcker som illustreras just med foton på hästar där man lagt till illustrationer av muskler och skelett ovanpå fotot.

Postat den av Susanne Ewéo. Det här inlägget postades i Anatomi. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Hästen under ”huven”

  1. Can-C Eye Drops skriver:

    Vi människor glömmer ofta att ifrågasätta oss själva. Vi gör vad vi alltid har gjort, eller vad någon, någon gång, sagt var rätt. Vi glömmer att allt vi gör för och med våra hästar kan och bör följas tillbaka till ren och skär fakta. Väldigt ofta är dessa fakta inte mer än grundläggande kunskaper om hästens anatomi; vi ger våra hästar mat för att ge deras organ näringen de behöver, vi sköter deras hovar för att de ska kunna bära sig själva korrekt, och vi rider dem för att stärka deras muskler och deras skelett.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Clinic med Monty Roberts 6 april

Igår fick jag äntligen uppleva legenden Monty Roberts live! År 2013 är tydligen Montys sista år ute i världen, så det gällde ju att passa på. … Läs mer

Hovens vinklar och hälta

Under sommaren 2011 gick jag kursen Hästmassage, Hovspecial/Fölbenskorrigering – Fortbildning hos Axelsons Animal Massage School. Genom att redan tidigt korrigera en felaktig benställning hos ett … Läs mer

SI-leden

Jag har under en längre tid haft problem med delvis inskränkt rörlighet i höft och bäcken. Idag fick jag en diagnos på min SI-led. Både … Läs mer