Boktips

SpanstoHarmoni

Hur hästen mår i kroppen har många gånger sin botten i ryttarens sits. Från det att vi börjar rida försöker vi hela tiden förbättra vår ridning på olika sätt och ridinstruktörer hjälper oss att se de fel vi gör. Ibland är det dock inte alltid så lätt att förstå eller komma ihåg hur vi ska inverka på hästen med våra hjälper.

Boken ”Spänst & harmoni i ryttarens sits” av Birthe Vogelius beskriver på ett väldigt illustrativt sätt inte bara hur vi ska korrigera vår sits och vikthjälper, utan framför allt varför. Vad händer egentligen med hästens rörelser om du lägger vikten på fel sittben i hörnplaceringen? Vad händer i hästens kropp om du är stel i ländryggen? Hur påverkas din balans av hur du håller dina armar?

För mig själv har bilderna i boken gjort det lättare att komma ihåg hur jag ska använda min kropp vid olika moment i ridningen. För min del tänker jag också införa en del av de avsuttna övningarna som en del i mitt gympass. Jag har helt klart fått ny inspiration till att träna på gymmet!

Postat den av Susanne Ewéo. Det här inlägget postades i Rörelsestörning, Ryggproblem, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Clinic med Monty Roberts 6 april

Igår fick jag äntligen uppleva legenden Monty Roberts live! År 2013 är tydligen Montys sista år ute i världen, så det gällde ju att passa på. … Läs mer

Hovens vinklar och hälta

Under sommaren 2011 gick jag kursen Hästmassage, Hovspecial/Fölbenskorrigering – Fortbildning hos Axelsons Animal Massage School. Genom att redan tidigt korrigera en felaktig benställning hos ett … Läs mer

SI-leden

Jag har under en längre tid haft problem med delvis inskränkt rörlighet i höft och bäcken. Idag fick jag en diagnos på min SI-led. Både … Läs mer