Hovens vinklar och hälta

hovvinklar

Under sommaren 2011 gick jag kursen Hästmassage, Hovspecial/Fölbenskorrigering – Fortbildning hos Axelsons Animal Massage School. Genom att redan tidigt korrigera en felaktig benställning hos ett föl kan man förebygga framtida problem.

I en forskningsstudie i Storbrittanien har man nu funnit en direkt koppling till hur olika vinklar i hovens utformning – exteriört, men kanske framför allt interiört – ligger till grund för olika typer av hältor. En god hovexteriör innebär inte alltid att hoven har en bra interiör. Olika vinklar i de yttre och inre delarna av hoven gör hästen predisponerad för olika typer av hältor.

Mer spännande läsning om denna forskningsstudie finner du på The Horse.

Postat den av Susanne Ewéo. Det här inlägget postades i Anatomi, Forskning, Hållbarhet, Hovar, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Clinic med Monty Roberts 6 april

Igår fick jag äntligen uppleva legenden Monty Roberts live! År 2013 är tydligen Montys sista år ute i världen, så det gällde ju att passa på. … Läs mer

Hovens vinklar och hälta

Under sommaren 2011 gick jag kursen Hästmassage, Hovspecial/Fölbenskorrigering – Fortbildning hos Axelsons Animal Massage School. Genom att redan tidigt korrigera en felaktig benställning hos ett … Läs mer

SI-leden

Jag har under en längre tid haft problem med delvis inskränkt rörlighet i höft och bäcken. Idag fick jag en diagnos på min SI-led. Både … Läs mer