Clinic med Monty Roberts 6 april

Monty Roberts

Igår fick jag äntligen uppleva legenden Monty Roberts live! År 2013 är tydligen Montys sista år ute i världen, så det gällde ju att passa på. Förutom att han är en fantastisk hästkarl är han ju även väldigt rolig att lyssna på.

Gårdagens show på Flyinge innehåll arbete med fyra olika hästar:

  • en häst som bara gått på bete och aldrig blivit riden
  • en ponny som var livrädd för plastpåsar och behövde miljötränas
  • en häst som bockade av alla sina ryttare
  • en häst som vägrade att bli lastad

Monty Roberts har en otrolig timing och kunskap i att läsa hästens signaler som ibland kan vara svår att uppfatta som åskådare. Det ser så lätt ut, men det är ju helt klart att det ligger så många timmars arbete med och studier av hästar för att kunna utföra det han gör. Till detta kommer hans fantastiska kärlek till hästar, utan denna kunde han omöjligt lyckas med det han gör.

Som hästmassör skulle jag gärna velat ha mer bakgrundsfakta om hästen som bockade av sina ryttare. Bockar den av sina ryttare direkt eller efter att den blivit riden en stund? Har de undersökt hästens rygg, dvs kan det bero på smärta? Under gårdagens clinic bockade den inte alls. Om det berodde på Monty Roberts arbete med hästen eller något annat är svårt att avgöra.

Hur som helst så var det en fantastisk och lärorik kväll som jag fick uppleva tillsammans med några av mina massagekollegor!

Länkar för mer information om Monty Roberts:

Postat den av Susanne Ewéo. Det här inlägget postades i Okategoriserade, Övrigt, Träning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Clinic med Monty Roberts 6 april

Igår fick jag äntligen uppleva legenden Monty Roberts live! År 2013 är tydligen Montys sista år ute i världen, så det gällde ju att passa på. … Läs mer

Hovens vinklar och hälta

Under sommaren 2011 gick jag kursen Hästmassage, Hovspecial/Fölbenskorrigering – Fortbildning hos Axelsons Animal Massage School. Genom att redan tidigt korrigera en felaktig benställning hos ett … Läs mer

SI-leden

Jag har under en längre tid haft problem med delvis inskränkt rörlighet i höft och bäcken. Idag fick jag en diagnos på min SI-led. Både … Läs mer