Om behandlingen

Vid första behandlingen vill jag se hästen visad för hand på jämnt underlag för att bilda mig en uppfattning om hästen har några rörelsestörningar. Därefter ställer vi upp hästen på stallgången så att jag kan titta och känna igenom hela hästen. Jag skriver en journal och antecknar det jag hittar. Journalen är värdefull information för mig inför vidare behandling. Även du som kund får ett exemplar av journalen. Den kan vara nyttig att ha som underlag för träning eller vid kontakt med veterinär.

Exempel på information som nedtecknas i journalen:

  • om hästen mer musklad på ena sidan eller kanske diagonalt
  • benställning
  • hovar
  • eventuella muskelknutor

Medan jag palperar hästen får jag också en bra indikation på om det är något ställe där hästen är extra känslig och hur den allmänt reagerar på beröring.

Sedan börjar själva massagebehandlingen, vanligtvis masserar jag hela hästen med extra fokus på stresspunkter och problemområden som jag hittat då jag palperade hästen. Efter massagen stretchar jag hästen och visar dig gärna stretchingövningar som du själv kan göra med din häst.

När hästen är färdigbehandlad diskuterar vi tillsammans vad som kan vara orsaken till att muskelspänningar uppstått och hur vi går vidare med träning, behandling osv för att symptomen inte ska återkomma eller bli värre.

Det kan också vara så att jag inte anser att massagebehandling är rätt behandling just nu. Detta beslut kan jag t ex fatta pga att jag misstänker att det finns ett medicinskt problem som först måste åtgärdas av veterinär.

Första behandlingen tar ca 1,5 timme och efterföljande behandlingar tar ca 1 timme.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Clinic med Monty Roberts 6 april

Igår fick jag äntligen uppleva legenden Monty Roberts live! År 2013 är tydligen Montys sista år ute i världen, så det gällde ju att passa på. … Läs mer

Hovens vinklar och hälta

Under sommaren 2011 gick jag kursen Hästmassage, Hovspecial/Fölbenskorrigering – Fortbildning hos Axelsons Animal Massage School. Genom att redan tidigt korrigera en felaktig benställning hos ett … Läs mer

SI-leden

Jag har under en längre tid haft problem med delvis inskränkt rörlighet i höft och bäcken. Idag fick jag en diagnos på min SI-led. Både … Läs mer