Efter behandlingen

Efter behandlingen får hästen gärna stå inne i boxen en stund igen så att den kan kissa och dricka om den inte gjorde det tidigare. Hästen ska ha fri tillgång till vatten, så den får i sig ordentligt med vätska.

Efter detta kan hästen vid behov få ett värmande täcke. Låt hästen skritta (eller led hästen) ca ½-1 timme efter massagen för att rensa ut slaggprodukter så effektivt som möjligt.

Om hästen går med andra hästar och de brukar busa och springa mycket, är det bra om den behandlade hästen får stå i egen hage en stund. Att springa direkt efter en behandling är inte att föredra då hästen kan skada sig.
 
Man ska vänta minst 1 timme med att ge kraftfoder efter en behandling. Cirkulationen i kroppen och i musklerna är hög och det kan bli problem för hästen att smälta kraftfodret på ett riktigt sätt eftersom det behövs mycket blod i mag- och tarmkanalen för att bryta ner och transportera näringsämnen.
 
Ta det lugnt 1-2 dagar efter första massagebehandlingen även om hästen fått massage långt tillbaka och man startar på nytt. Efter en behandling kan hästen bli trött och lite ur balans och detta kan hålla i sig någon dag. Hästen kan blir extremt pigg eller väldigt slö och trött. Det är bra om den rör på sig, men träning ska uteslutas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Clinic med Monty Roberts 6 april

Igår fick jag äntligen uppleva legenden Monty Roberts live! År 2013 är tydligen Montys sista år ute i världen, så det gällde ju att passa på. … Läs mer

Hovens vinklar och hälta

Under sommaren 2011 gick jag kursen Hästmassage, Hovspecial/Fölbenskorrigering – Fortbildning hos Axelsons Animal Massage School. Genom att redan tidigt korrigera en felaktig benställning hos ett … Läs mer

SI-leden

Jag har under en längre tid haft problem med delvis inskränkt rörlighet i höft och bäcken. Idag fick jag en diagnos på min SI-led. Både … Läs mer